Цікаве

Проект нової площі Азатлик в Набережних Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Архітектурне бюро DROM представило проект перетворення головної площі в Набережних Челнах, Росія. Радянський місто, побудований наприкінці 1970-х навколо знаменитого заводу вантажівок КамАЗ отримав свіжий погляд на роль громадського простору.

Стара головна площа, спочатку задумана як еспланада, що з’єднує не побудований музей Леніна з будівлею Міськради, давно втратила своє значення і залишалася формальним і позбавленим будь-яких функцій пережитком минулого. Вона заповнювалася людьми лише кілька разів у році під час міських фестивалів, залишаючись порожній в інші дні.

Архітектори стратегічно перемістили пішохідну вісь від центру площі до її краю, уздовж якого вже існувала лінія щільно-посаджених дерев. Таким чином, пересування по площі втратило колишній ідеологічний пафос, стало захищеним від вітру і сонця, знайшло зв’язок з навколишньою забудовою. Новий Променад наповнили функціями — кіоски, оглядова і майданчик, подіум.

Центральне простір перетворили на три площі, кожну з яких наділили своїм характером. Площа заходів — велике замощенное простір для молодіжної активності і відкритих ринків; Зелена площа — відпочинок на траві і великі колірні композиції від департаменту з озеленення міста; Площа культури — музика під відкритим небом навколо модернізованого старого фонтану, вхід в кінотеатр, що знаходиться у будівлі мерії. Для кожної з площ розробили унікальне мощення, створили зони для відпочинку, захищені від вітру і сонця зеленими пагорбами і деревами різних місцевих порід.

Архітектори також розробили унікальні малі архітектурні форми — павільйони і ліхтарі, встановлюють своїми простими геометричними формами зв’язок з естетикою всього міста. Вони були виконані місцевими промисловими підприємствами, спеціально перепрофилировавшими під даний проект частину своїх потужностей, створюючи таким чином нову нішу міської економіки.

Застосування місцевих матеріалів і трудових ресурсів, уважне ставлення до повторного використання, дозволило зменшити негативний вплив на навколишнє середовище і зробити проект стійким, фінансово реалізованим і пов’язаних з контекстом. Архітектори з особливою увагою поставилися до озеленення – збільшили площу м’яких поверхонь, зберегли практично всі існуючі дерева і додали багато нових.

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Проект новой площади Азатлык в Набережных Челнах

Джерело

0 0 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Back to top button
Покупайте трафик веб-сайта дешево