Цікаве

Найнебезпечніші хижаки – список, назви, чим небезпечні, де живуть, фото і відео

Самые опасные хищники – список, названия, чем опасны, где живут, фото и видео

Найнебезпечніші хижаки

У світі фауни, яке налічує близько 1,6 млн видів, найнебезпечніші хижаки планети займають верхні позиції. В процесі еволюції ці грізні тварини вибрали агресивну форму поведінки, ставши зразками сили, спритності, швидкості й кровожерливості.

На них можна помилуватися в зоопарку чи цирку, але особиста зустріч у природному середовищі найімовірніше закінчиться трагедією.

Чорна мамба

Самые опасные хищники – список, названия, чем опасны, где живут, фото и видео

Чорна мамба

Зрозуміти, чому плазун загону гаспида отримало таку зловісну назву, судилося жертвам плазуючі вбивці. Нападаючи, мамба широко відкриває пащу, демонструючи чорну пельку. У себе на батьківщині, в африканських саванах і рідколіссях, лускатий монстр вважається одним з найнебезпечніших хижаків. Укуси змії, досягає трьох метрів в довжину, фатальні — без термінової медичної допомоги летальний результат наступає через 20-45 хвилин.

Зброя агресивного істоти — швидкодіючий паралітична отрута, що містить концентрований нейротоксин і калицисептин, вражає серцево-судинну систему. При укусі в кров потрапляє до 400 мг смертельного речовини. Для чоловіка фатальною є доза в 15 мг.

Будь-яке наближення плазун розцінює як загрозу і миттєво нападає. При необхідності аспід розвиває швидкість до 19 км/ч. На відміну від своїх побратимів, чорна мамба атакує багаторазово, раз за разом впорскуючи жертві небезпечну рідину. Єдине створення, у якої відсутній страх перед отруйної фурією, — це стійкий до зміїному токсину мангуст.

Косатка

Самые опасные хищники – список, названия, чем опасны, где живут, фото и видео

Косатка

Океанічні титани наводять страх навіть на запеклих підводних агресорів — білих акул. Величезні ссавці, довжина тіла яких сягає 10 м, а маса — 8 тонн, хапають величезних риб за хвіст і різко прокручують, приводячи їх у паралітична стан. Полюють косатки групами по 5-7 особин, демонструючи силу, спритність, незвичайний розум і 13-сантиметрові зуби.

В меню цих хижаків входять великі риби, дельфіни, кити, морські котики, пінгвіни, тюлені і кашалоти. Атакуючі тварини розганяються до 60 км/год. Подібно багатьом м’ясоїдних, чорно-білі монстри вбивають набагато більше здобичі, ніж потрібно для угамування голоду. На людей морські вбивці нападають тільки в разі прояву людиною агресії.

Косатки відносяться до сімейства дельфінових. Ареал охоплює весь Світовий океан — акваторій від Арктики до антарктичних вод. Живуть самі небезпечні морські хижаки в групах. Самці можуть кочувати з стада в стадо, самки все життя залишаються в одній родині. Спілкуються ссавці за допомогою ехолокації. Крім загальних, зрозумілих для всіх особин звуків, кожне угруповання володіє власним «діалектом».

Гребенястий крокодил

Самые опасные хищники – список, названия, чем опасны, где живут, фото и видео

Гребенястий крокодил

З усіх представників класу плазунів найбільшими розмірами характеризується гребенястий крокодил. Він має покрите шкірястим щитками ящероподобное тіло, масивну витягнуту голову, короткі міцні лапи і товстий потужний хвіст. Довжина тіла дорослого самця — 5-7 м, вага — до 2 000 кг

Жахлива рептилія привільно відчуває себе як у солоної, так і в прісній воді. Великий ареал включає Південно-Східну Азію, острови Тихого і Індійського океанів і північ Австралії. Гребенястий крокодил — небезпечний хижак, що володіє одним з найсильніших укусів у світі фауни. Сила стиснення щелеп, що містять 60-68 зубів і здатних перемолоти тверді кістки, — 251 атмосфера.

Моторний мисливець вистежує здобич, цілком ховаючись у воді і залишаючи на поверхні очі і ніздрі. Вибравши слушний момент, він блискавично накидається, збиває жертву з ніг і затягує на дно. В якості їжі плазун не гребує ні ракоподібними, ні птахами, ні амфібіями, ні рибами, ні ссавцями. Від смертельної хватки кровожерливого вбивці щорічно гине близько 100 осіб.

Африканський лев

Самые опасные хищники – список, названия, чем опасны, где живут, фото и видео

Африканський лев

Одним з найнебезпечніших тварин у світі визнаний представник підродини великих кішок — африканський лев. Його предок, 350-кілограмовий печерний лев, в епоху плейстоцену наводив жах на мешканців євразійських і північноамериканських лісів. Сучасний хижак поступається за розмірами своєму доісторичного прародичу. Висота в холці самця не перевищує 120 см, вага — 250 кг Самки на 30 см нижче і на 70 кг легше. Ареал обмежений землями південної Африки.

Гучний рик царя звірів чути за 8 км. Нічний зір, що перевищує людське в 6 разів, гострі кігті довжиною 7 см і стрімка атака залишають жертву велетенського кота мало шансів на виживання. Якщо лев наздогнав здобич — її смерть невідворотна. Сила удару могутньої лапи, здатна звалити з ніг біжить буйвола, — 500 кг, гострі 8-сантиметрові зуби тиснуть з силою до 160 атмосфер. Голодні тварини або звірі, можуть нападати і на людей.

Живуть величні кішки в прайдах. Сімейство очолює досвідчений дорослий ватажок. Крім нього, соціальна одиниця включає гарем з 5-9 самок і коаліцію, яка складається з 2-3 самців сторонніх груп. У полюванні беруть участь більш спритні і швидкі левиці, обов’язок львів — захист території від чужинців.

Найнебезпечніший хижак у світі

Самые опасные хищники – список, названия, чем опасны, где живут, фото и видео

Білий ведмідь

Білий ведмідь – найнебезпечніший і найбільший хижак (на суші). Вставши на задні лапи, цей гігант досягає 3,4 метрів. Тіло велетня вкрите білим або жовтуватим густою шерстю, що приховує чорну шкіру. Широкі лапи забезпечені перетинками. Білі ведмеді мешкають на приполярних територіях північного півкулі. Ссавці ведуть кочовий спосіб життя, переміщуючись разом із дрейфуючими льодами.

Білі ведмеді дуже розумні. Розвинений інтелект, поступається лише розумовим здібностям мавпи, витривалість, відмінний зір, слух і нюх роблять величезну тварину повноправним господарем Арктики. На суші звір розганяється до 40 км/ч. У воді він може безперервно знаходиться 3-5 днів, розвиваючи швидкість 6-7 км/ч. У білого ведмедя відмінний нюх. Він виявляє видобуток з відстані 1,6 км від нього або під шаром снігу товщиною близько одного метра. Жертвами хижака стають нерпи, тюлені, моржі, білухи, нарвали. Єдиним ворогом білого ведмедя є людина.

Маса білого ведмедя — 450-900 кг Новонароджені дитинчата за розмірами можуть зрівнятися з морською свинкою і важать 450-750 грам. На світло вони з’являються з жовтня по січень. А знаєте чому білі ведмеді не їдять пінгвінів? Відповідь в нашій статті.

Ідеальні вбивці світу фауни — чорна мамба, косатка, гребенястий крокодил, білий ведмідь і африканський лев — займають вищі позиції в харчовому ланцюзі. Але як би ні були гострі їх ікла, найбільш агресивним і небезпечним хижаком сучасності є людина розумна.

Найнебезпечніші хижаки – цікаве відео

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Back to top button